English site

Vandreregler & gode råd

Når du deltager på en af vores grupperejser baseret på vandring har vi 5 vandreregler eller gode råd, som vi vil bede dig overholde. Det er vores erfaring, at hvis alle overholder disse fem enkelte regler, så får alle en god oplevelse.

Vores 5 vandreregler

  • Den lokale guide, og evt. portere går forrest og Adventure Kompagniets rejseguide går bagerst. Overhal aldrig den lokale guide.


  • Gå i dit eget tempo. At vandre sammen er ingen konkurrence. Vi har alle hvert vores tempo - så find dit eget tempo og lad bare de langbenede komme først frem til det aftalte hvilested. Alle trænger nemlig til en pause og den aftalte pauselængde tæller fra at rejseguiden og dermed de sidste kommer frem.


  • Hvis du forlader stien pga. foto/tissepause – da efterlad din rygsæk på stien. Rejseguiden bliver således orienteret om, at du er væk og vil vente på dig på stien.


  • Drik rigeligt vand, hellere mange små slurke end få store.


  • Føler du dig utilpas – kontakt da straks rejseguiden, eller dem som du går sammen med.

Hold dig mæt
En fuld mave holder humøret oppe. Giv dig selv rigelig med tid til at nyde dagens måltider. Det stimulerer venskaber og tager stresset af turens strabadser at sidde længe over måltidet sammen.

Lav en mulepose med rosiner, nødder og tørret frugt eller chokolade til at nipse af, når du trænger til lidt kalorier.

Væske er måske allervigtigst og skal drikkes i små mængder og ofte. Hold derfor din feltflaske nem tilgængelig. En tår hver halve time er rimelig. Et typisk dagsforbrug er 2½ - 3 liter, afhængigt af vejrforholdene.

Beskyt dine fødder
Få ting har ødelagt så mange trek som et par helt nye vandrestøvler – husk derfor at gå dine støvler til i god tid. Selvom du har ”prøvekørt” dine støvler hjemme vil de sikkert gnave alligevel. Sæt derfor sportstape på fødderne, hvor der er mest risiko for vabler. Hellere for meget end for lidt. Er vablen alligevel på vej, så sæt straks sportstape på området. Hvis du venter et par minutter for meget kan det betyde forskellen på et åbent og et lukket gnavesår.

Et godt råd er at tage to par strømper på. Så kan strømperne gnave mod hinanden i stedet for mod huden. Inderst en tynd sok af kunststof, udenpå en tykkere af uld. Skift den inderste sok hvis den bliver for fugtig og luft fødderne ved at tage støvlerne af ved frokosten.

Trekking sokker findes med samtlige svedtransporterende teknikker og i mange prisklasser. Og det er vel et temperament spørgsmål – hvorvidt man vil investere i udstyr. Et billigt og renligt alternativt tip er at benytte billige tennissokker som ydre sok – og du kan efter dagens trek tillade dig at kassere sokkerne i bålet.

Hold dig varm og tør
Det er vigtigt at holde sig varm – men også tør. Er du først våd bliver du med garanti kold, når du holder hvilepause eller hvis du bliver træt. Hav derfor altid en tør trøje (evt. fleece) i dagstursrygsækken som du kan trække i når du holder pauser

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2314