English site

Georgien Adventure

Foto + Tekst; Karin Schultz, Vanløse

Georgien Adventure

Georgien - et fantastisk land Georgien er et fantastisk land - en storslået natur, et dejligt folk og så ligger det lige rundt om hjørnet - 4 timers flyvetur fra København.

Georgierne er utroligt gæstfrie og ret "uinteresserede" i turister på en dejlig måde. Vi kunne gå i "fred" såvel i Tibilisi's gader og som ude i bjerglandsbyerne, så der var gode muligheder for at gå på opdagelse på egen hånd. 

Det er et land med mange kontraster men også mange facetter - befolkningen virker glade og fulde af tro på fremtiden. Tibilisi's hovedgader kan ligne gaderne i en vestlige storby, men vi skal ikke langt væk fra hovedgaderne eller uden for byen inden vi møder en befolkning, der lever langt mere primitivt og fattigt, landbruget drives som for 50 - 75 år siden i Danmark. Der er store forskelle mellem rig og fattig - nogle kører i Mercedes og andre i hestevogn.

 På vores trek i Tusheti provisen overnattede vi dels på guesthouses i landsbyerne og dels i telt. Landsbyerne er primært beboet i sommerhalvåret, her lever beboerne af lidt landbrug og os få vandrer, der kommer forbi. De lever et primitivt og enkelt liv langt væk fra alt og alle - og alligevel ikke længere væk end mobiltelefonen kan holde dem i kontakt med omverdenen. Vi spiste på de guesthouses, hvor vi overnattede, og det var de mest utrolige måltider de kunne trylle frem på deres "ildsteder". I det hele taget er det et land, hvor man spiser godt. Og den georgiske rødvin kan godt anbefales.Tusheti provinsen har en fabelagtigt storslået natur at byde på - høje bjerge med sne på toppen, brusende floder, grønt og frodigt med rigtig mange blomster og over hovederne på os svævede rovfuglene klar til dagens måltid. Et pragtfuldt område at vandre i - langt væk fra alt og meget få andre turister. Vi fulgte de lokales stier og veje, der er igen markerede ruter. Det er et område med et kæmpe potentiale for trekkere, så fårehyrderne skal sikkert indstille sig på at de får lidt mere selskab i fremtiden.


Vi nåede også at opleve en del af Georgiens historie og kultur på turen, hvor vi hele tiden havde en engelsktalende guide med, så vi fik mange interessante fortællinger med på rejsen. Vi fik bl.a. set en del kirker og klostre - religionen betyder meget for georgierne også de unge, så en del af deres kirker er under renovering efter, at de er blevet forsømt i sovjettiden.


Georgien er et land, der bør opleves nu, da det helt sikkert til gennemgå store forandringer i fremtiden - og Europas sidste ødemark vil sikkert i fremtiden blive "befolket" med væsentligt flere trekkere og andre turister. 

 K. Schultz, Vanløse

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2314