English site

Regler for håndbagage

EU har pr. 6. november 2006 vedtaget regler, der begrænser mængden af væske, som flypassagerer må medbringe i deres håndbagage. Reglerne gælder for alle flypassagerer, der rejser fra EU-lufthavne. Derudover findes der yderligere en række regler for, hvad man du må medbringe i din håndbagage.

Reglerne for hvor meget håndbagage, du må medbringe, varierer fra flyselskab til flyselskab. Vi vil derfor anbefale dig at kontakte det selskab, du skal flyve med, hvis du har spørgsmål til hvor meget håndbagage, du må tage med. Dette gælder også med hensyn til størrelse og vægt på håndbagagen.

Væsker i håndbagagen skal i en pose
Reglerne foreskriver, at den pose, du skal bruge til væsker i din håndbagage, skal være en gennemsigtig og genlukkelig pose på maksimalt én liter. Poserne kan købes i de fleste større supermarkeder. I Kastrup lufthavns afgangshal forhandles godkendte poser i 7 Eleven i Arkaden ved Terminal 2, i Global News and Books butikken i Terminal 3 samt i automat i Terminal 1.

Du må kun medbringe beholdere på op til 100 ml
Væsker eller flydende stoffer i håndbagagen skal medbringes i beholdere, der maksimalt kan rumme 100 milliliter (én deciliter).

Du må gerne medbringe mere end én beholder, men ikke flere end der kan være i en plastpose med et rumfang på én liter. Det er kun tilladt at medbringe én af disse poser pr. passager.

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2314