English site

Lidt om bæredygtighed og ansvarlighed

Det bærende element bag alle vores rejser er, at vi gør det med ansvarlighed overfor både dig som kunde, men også overfor vores lokale samarbejdspartnere.

Bæredygtighed betyder for os, at vi betaler ordentlige lønninger til vores lokale samarbejdspartnere, at vi passer på den lokale flora og fauna, og at vi prøver at holdningspåvirke de lokale samarbejdspartnere til at yde en ekstra indsats for at passe på miljøet.

Rejser er en tillidssag
Vores ansvarlighed overfor dig som rejsende betyder, at vi informerer åbent og ærligt om de forhold, du kan forvente på din rejse. Ydermere gør vi alt, hvad vi kan for at "klæde" dig godt på ved at informere om lokale forhold og udarbejde detaljerede pakkelister.

Vi laver kun rejser, som vi selv ville tage på og det afspejler sig i vores valg af transportforhold, tidsplaner, overnatningsformer og i det hele taget valg af destinationer. Vi prioriterer en løbende og tæt dialog med vores rejsende. Det er den eneste måde, hvorpå vi kan sikre os, at vi fortsat kan lave rejser, der passer til vores rejsendes ønsker, temperament og pengepung.

Lokal forankring og respekt for lokale kulturer
Adventure Kompagniet prøver så vidt muligt at lægge vores penge lokalt og vi gør meget ud af, at vores rejsende lærer om de lokale kulturer. Vi arrangerer ikke "turist" danseshows med de lokale, uden at initiativet er impulsivt, og at det stammer fra de lokale selv. Vi samarbejder mest muligt med lokale samarbejdspartnere så længe vi kan indgå i et samarbejde om ansvarlig turisme.

Efterlad kun fodspor og venskaber
Vi ser det som et vigtigt element i turismen, at den er ansvarlig; at det bliver taget alvorligt, når vi siger, at det kun er fodspor og nye venskaber, man skal efterlade sig.

Det har gjort stort indtryk på os, at Himalayas og andre bjerges skrøbelige øko-systemer hvert år udsættes for mængder af affald: Plastflasker, batterier, flasker osv., der bliver efterladt af turister. Vi stiller derfor krav om, at affald bortskaffes forsvarligt - både af os selv, vores samarbejdspartnere og vores gæster.

Jeeps og 4WD’er skærer ofte gennem følsom plantevækst, for at turisten kan få det bedste foto og chaufføren lidt ekstra drikkepenge. Den køber vi ikke. Vi ønsker at naturen skal tages alvorligt! Derfor fortæller vi vores rejsende, at de bør fotografere med omtanke og altid med respekt for dem, man vil fotografere.

Men vær ikke bekymret! Vi stopper ikke vores holdninger ned i halsen på vores rejsende. Vi sælger oplevelser ud over det sædvanlige, men vi tillader os at gøre det med en holdning.

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2314