English site
Udenrigsministeriet rejsevejledning

Intro

Burma Adventure 

Leder du efter et godt alternativ til den klassiske Burma rundrejse er "Burma Adventure" et spændende alternativ.

På denne aktive rundrejse skal vi igennem 17 dages eventyr i Burma.

 • Yangon
 • De rødklædte munke
 • Mandalay  - Den gamle kongeby
 • Cykeltur rundt i det fantastiske tempelkompleks, Bagan
 • Kalew – Engelsk Hill station
 • Let trekking blandt stammefolkene i Shan Staten
 • Inle Lake


Turen afsluttes i Yangon – hvorfra det er muligt evt. at forlænge sin rejse med et par dage i solen ved det Indiske Ocean

Rejsen ledes af en af TIMBUKTU's turledere i samarbejde med vores burmesiske lokalguider.

Program

Dag 1: YANGON - ankomst Ankomst til Yangon
Vi bliver budt velkommen af vores lokale guide, der følger os til vores hotel og hjælper med check-ind og evt. andet praktisk. Tur med Rickshaw fra Martin Jetty langs Yangon River. Vores første møde med Burma og Yangon afsluttes med manér - da programmet står på "High Tea - burmese style" på det berømte kolonihotel fra 1896 "The Strand".

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel.

Dag 2: YANGON
Efter morgenmaden er der tid til at besøge Sule Pagoden i centrum af Yangon. Pagoden kan dateres over 2000 år tilbage. Vi besøger Mahabandoola Park med uafhængigheds monumentet og Bogyoke markedet (kendes også som Scott markedet) - hvor der sælges alt fra souvenirs, lokalt håndværk, importerede plastic varer fra Kina og meget mere. Sightseeing og byvandring i den gamle by, der byder på et spændende miks mellem britisk kolonibyggeri i forfald og nye skyskrabere. Eftermiddagen afsluttes med besøg ved byens vartegn; Shwedagon Pagoden. Det anbefales at blive oppe ved pagoden til solnedgang, hvor de gyldne lys omkring os næsten kan røres ved.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel.

Dag 3: YANGON - MANDALAY
Tidligt op og transfer til togstationen - vi skal med morgentoget til Mandalay.Togturen er en oplevelse - Her kommer hele Burma forbi udenfor som indenfor. Når toget stopper myldrer det ofte ind med sælgere - der sælger alt fra samosas og vandmeloner til håndskårne skåle.Vi ankommer til Mandalay først på aftenen. Transfer til jeres hotel.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel.

Dag 4: MANDALAY
Mandalay - Den sidste kongeby i Myanmar. Her tager vi en hel dag med sightseeing rundt i byen. Vi ser bl.a. Mahamuni pagoden, oprindeligt bygget under Kong Bodawpaya i 1784, og siges at indeholde et gammelt relief fra det 1. århundred, og som nu er dækket af et tykt lag bladguld. Eftermiddagen byder på det farverige Zegyo marked, Shwenandaw klosteret, Atumashi klostret samt Kuthodaw pagoden. Kuthodaw pagoden kaldes for verdens største bog, grundet de store stentavler med buddhistiske stentavler. Måske slår vi et smuk forbi det lille lokale marionetteater, hvor dukkeførerne gerne fortæller om, hvordan de oplever Burma i dag. Dagens afsluttes med solnedgangen fra Mandalay Hill.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel.

Dag 5: MANDALAY-AMARAPURA-MINGUN-MANDALAY
Efter morgenmad på hotellet tager vi på en halv-dagstur til Amarapura De Dødes by, hvor vi besøger det 150 år gamle Mahagandayon kloster og berømte skole indenfor Buddhas lære. Der bor over 1000 munke på klostret, som hver dag går procession gennem byen inden dagens måltider - et imponerende syn af røde munke. I Amarapura vil man også kunne opleve gamle håndværkformer "live" - i form af silke- og bomuldsvævning efter de gamle metoder (med håndskyde). Vi besøger U Bein broen, en 150 årig gammel teaktræsbro - verdens længste - som stadig benyttes den dag i dag: Et fantastisk bygningsværk, der virkelig er et postkort værdigt. Efter frokost sejler vi fra Kywezon Jetty ved Mandalays travle flodbred. Herfra skal vi med en lokal flodbåd til den gamle hovedstad Mingun (ca. 1 time sejlads). I Mingun ser vi bl.a. Settawya Pagoden som indeholder Buddhas "fodspor". Vi ser også den store klokke, som skulle have været en del af den ufuldendte Mingun Pagode - som blev ødelagt af jordskælv, men oprindelig planlagt som verdens største pagode.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel.

Dag 6: MANDALAY - SAGAING - MONYWA
Efter morgenmaden bliver vi samlet op på hotellet, og vi bliver kørt via Ava-broen videre til Sagaing Hills, ca. 21 km sydvest for Mandalay. Sagaing Hills er et område med mange klostre og pagoder. Her besøg vi landsbyen Sagiang for foden af bakkerne; med markeder, butikker, restauranter. I området findes Um Thounzeh hullerne, som gemmer på 45 Buddha billeder, samt Soon U Ponya Pagoden fra år 1312. Herfra er der en flot udsigt over Sagaing. Rejsen fortsættes mod Monywa, en typisk provinsby lokaliseret ved bredden af floden Chindwin. Efter ankomsten til Monywa tager vores guide os med til det hindu-besmykkede Than-Buddha tempel, som er unikt og kendt i hele Burma for dets flotte stukarbejder tilbage fra det 17 århundrede. Hvis vi har lyst, vil der også være mulighed for at besøge traditionelle tæppevævere og lakvarer fabrikationer.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel.

Dag 7: MONYWA - PHO-WIN DAUNG - PAKOKKU - BAGAN
Dagen begynder med at vi krydser Chindwin floden med en lille færge. På den modsatte bred bliver vi samlet op af en bil, der vil kører os til et meget sjældent besøgte tempel Pho Win Daung fra det 15 århundrede. Tempelkomplekset består af mere end 450.000 sandstensbuddhaer, der er hugget og ridset ind i klippevæggene i hulerne, og i de mange små nicher. Hulefreskerne er stadig intakte typisk farvet i indigo. Mange af buddhaerne kan ses uden at man skal ind i hulerne, og det er derfor tilladt at bære fodtøj - så længe vi ikke træder ind i det allerhelligste. Undervejs er der rig mulighed for at stoppe i de mange landsbyer vi kommer igennem mod byen Pakokko. Pakkoko er centrum for tobakshandel, og herfra skal vi krydse Ayeyarwaddy floden og derfra er der ca. 2 timer videre mod Bagan.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel.

Dag 8: BAGAN (med hestedroske)
Der skulle efter sigende være 4 millioner pagoder i området omkring Bagan. Hvilket gør området til et af de mest spændende arkæologiske områder i Asien - en turistseværdighed på højde med Ankor Wat (og så alligevel ukendt for de fleste). Bagan var hovedstaden i det første Myanmar Imperium - en storslået by på den østlige side af Ayeyarwaddy floden ca. 200 km sydøst for Mandalay. Bagan ruinerne dækker over et område på ca. 42 km2, og indeholder bygningsværker fra perioden mellem det 11. århundrede til det 13. århundrede. I besøger nogle af de største og vigtigste templer og pagoder, og transporteres rundt i området med hestedroske. Om eftermiddagen kommer vi til landsbyen Myinkaba, lidt syd for Bagan, hvor vi bl.a skal besøge Nanphaya, og Gu Byauk templerne, med mange flotte fresker. Landsbyen er desuden kendt for sin produktion af lakvarer.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel.

Dag 9: BAGAN
Dagen er til fri disposition.
Flere steder i Old Bagan og New Bagan udlejes der cykler, så det er nemt at komme ud på opdagelse i tempelområdet eller langs floden og i landsbyerne. En anden mulighed (om end en del dyre) er at flyve med luftballon over Bagan.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel.

Dag 10: BAGAN - KALEW
Om morgenen kører vi til Kalew - en tidligere britisk hill station. Køreturen tager det meste af dagen (ca. 8 timer) gennem små landsbyer, alt imens vi langsomt kommer op i bjergene. Kalew ligger i 1400 moh. Briterne søgte mod Kalew, når det blev for varmt om sommeren - heroppe i højderne var klimaet mere fugtigt, køligt og ofte tåget, og mindede måske mere om det britiske "derhjemme". I dag findes der stadig mange engelske huse i Tudor stilen - omkranset af klassiske engelske haver. I området omkring Kalew ligger der desuden mange landsbyer tilhørende Palaung minoriteten samt andre bjergstammer. Disse folk tager til Kalew markedet hver femte dag i dag deres farvestrålende klæder - og er en attraktion i sig selv, når de indtager byen.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel/Guesthouse.

Dag 11: KALEW - SHABIN - TEETAIN (vandring)
I dag starter vores 2 dages vandring til Inle Lake - tidligt om morgen bliver vi kørt med pick-up truck ud til Shabin - en landsby beboet af Danu folket. Vejen og stierne vil, over de næste par dage, fører os igennem et smukt landskab, hvor vi undervejs møder flere af de forskellige minoriteter, der findes i området. Vi vil foruden Danu bl.a. møde Palaung, Pao og Taung Yoe folket. Vores lokale guide vil undervejs introducerer os til disse forskellige minoriteter, og vi vil opleve dagligdagen ude i landsbyerne på allernærmeste hold. Frokost i Pawke (Pao landsby) hvorefter der er 3-½ times trek til landsbyen Teetain - hvor vi skal overnatte.

Måltider: M/ F / A
Overnatning: Landsby

Dag 12: TEETAIN - THANDAUNG - INLE LAKE (vandring)
Efter at have taget afsked med landsbyen, venter der ca. 5 timers vandring ned mod bredden af Inle Lake. Vi bruger stadig en lokal guide, og er dermed sikre på at finde alle de hemmelige stier og de ukendte seværdigheder. Undervejs vandrer vi gennem bambus skoven, og landskabet åbner sig hver gang vi kommer til en ny landsby. Landsbyerne tilhører minoriteter fra bl.a. Pao, Taung Yoe samt Intha folket. I området dyrker minoriteterne banan, papaya, kartofler og bønner. Frokosten nydes i landsbyen Thaudaung. Når vi kommer til søbredden hen på eftermiddagen, er der opsamling af en båd, der vil sejle os til Nyaung Shwe - som er hovedbyen på den nordlige bred af søen. Ankomst og indlogering på hotel.

Måltider: M/ F / A
Overnatning: Hotel.

Dag 13: INLE LAKE
I dag har vi en hel dag ude på den 25 km lange sø. Inle Lake er berømt for fiskernes stående "et-ben's roning" samt de flydende haver, hvor der dyrkers grøntsager. Vi besøger pælelandsbyerne på søen samt den af landsbyerne langs søbredden, der afholder dagens marked. I landsbyerne er der produktion af diverse lokale håndværk som rispapir, silke vævere m.fl. - og vi får nemt følelsen af at gå rundt i et landbrugs-kunsthåndværks museum. Frokosten indtages på en af restauranter ude på søen. Efter frokosten fortsætter ekskursionen, og der vil også være tid til at besøge et kloster, eller hvad vi har lyst til.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel.

Dag 14: INLE LAKE - HEHO - YANGON
Fra Naung Shwe og Inle er der ca. 1,5 times kørsel til Heho, hvorfra vi tager med formiddagsflyet til Yangon. Efter indkvartering på hotellet er resten af dagen sat af til opdagelse på egen hånd.

Måltider: M/ - / -
Overnatning: Hotel.

Dag 15: YANGON - Afrejsedag
I dag er der stadig tid til at foretage de sidste indkøb af souvenirs, håndværk og tekstiler - eller besøge en pagode en sidste gang. Sent på eftermiddagen er der transfer til lufthavnen, og afrejse fra Yangon.

Galleri

 • Souvenirs

Mere info

Visum

For alle rejsende kræves der et gyldigt pas (udløbsdato mindre end 6 måneder) samt et Myanmar visum. Turister får udstedt et 28 dages visa der begynder fra den dag du rejser ind i landet - og er gældende 3 måneder fra udstedelsesdagen.
Du kan opnå visum til Myanmar ved alle Myanmar ambassader og konsulater.

Da der ikke findes nogen Myanmar ambassader/konsulat i Danmark, er det i stedet muligt at opnå visum ved indrejse. 

Visa ved ankomst:
Det er nu blevet muligt at opnå "visa on arrival" ved ankomst til Yangon International Airport. Dog skal der inden ankomst til Yangon søges om et såkaldt "letter of invitation"/ indrejse tilladelse.

Til brug for dette skal du derfor sende os flg. oplysninger:
- fulde navn (som i dit pas)
- faders navn
- nationalitet
- religion
- profession
- fødselsdato og år
- pas nummer
- udstedelses dato (pas)
- udløbsdato (pas)
- ankomst og afrejse dag/tid (til Burma)
- 1 pasfoto (Du kan evt. scanne billedet og emaile det til os)

Send udfyldt visumformular, pasfoto samt en kopi af dit pas på email eller fax. Når din ansøgning er blevet behandlet, vil du modtage en indrejse tilladelse.

Der kan gå op til 3 uger for at opnå indrejse tilladelse, da din ansøgning skal sendes til Pyimana (den nye regeringsby). Så snart vi har indrejse tilladelsen sender vi dig din kopi. Du skal således medbringe tilladelsen på din rejse og fremvise den ved check-ind skranken for flyet til Yangon (Typisk i Bangkok), og igen til immigrationsmyndighederne ved ankomsten til Yangon Internationale lufthavn. Du skal desuden medbringe 2 stk. pasfoto

Pris for "visa on arrival"
1 person USD $ 80,-- (USD$ 20,-- visa fee and US$ 60,-- adm. gebyr)

Da det er en service TIMBUKTU yder sammen med vores samarbejdspartnere i Myanmar - skal vi gøre opmærksom på at naturligvis kun hjælper vores egne kunder/gæster.
Hvorfor vi henviser øvrige til http://www.myanmarvisa.com/ 

Lufthavnsskat

Ved afrejse fra Burma - skal der betales en international lufthavnsskat på 10 USD pr. person. Man kan ikk ebetale med Kyatt. - Så gem derfor altid 10 USD i kontanter til afrejsen.

Vaccinationer

Se evt. www.vaccination.dk eller spørg egen læge.

Penge og Kreditkort

Den officielle valuta i Burma er Kyat (udtales: "Chat").
Den officielle kurs er 1 USD = 6 Kyat, og den uofficelle eller markeds kursen kan være helt op til 1 USD = 1200 Kyat (2008).

Der findes flere vekselbureauer i Yangon som giver en go dkurs. Vi anbefaler at du medbringer kontante US Dollars (USD) fremfor Euro, Pund, - som kan være svære at få vekslet. Større dollar sedler opnår som regel en bedre kurs end mindre sedler.
Undgå at veksle i lufthavnen - da kursen her er meget ringere 1 USD = 450 Kyat. Er du usikker så spørg din turleder eller på dit hotel. Vi hjælper dig gerne med at veksle. 

Det er næsten ikke muligt at benytte sig af kreditkort i Burma. Kreditkort modtages kun på ganske få af de internationale hoteller samt enkelte restauranter.  Rejsechecks er ligeledes svære at benytte, og tager typisk lang tid at få ombyttet i bankerne. Bankerne holder lukket lørdage, søndage samt på off. helligdage.

Sværhedsgrad: 2-3

Nødvendigt udstyr:


Dagsturs rygsæk


Sovepose eller lagenpose
En alm. sovepose eller lagenpose – hvad du nu foretrækker. I hytterne undervejs findes der tæpper der kan bruges sammen med soveposen eller lagenposen.

Vandrestøvler
Gode trekkingstøvler, med en stiv sål og god ankelstøtte. Husk at støvlerne skal være gået til inden turen. Stierne kan være glatte.

Feltflaske
Minimum 1 liter. Der kan med fordel benyttes 0,5 L danske genbrugsflasker, da de er både lette og stærke. Og måske ikke behøver at komme med hjem igen til fordel for mere plads i rygsækken på hjemturen.

Temperaturer:

Dagtemperaturer 20-30C°. Nattemperaturer 10-15C°.
Da noget af turen foregår i bjergene skal man være opmærksom på, at det om aftenen, og natten godt kan være køligt.

Litteratur:

Lonely Planet: Myanmar af Niel Wilson & Steve Fallon.


Landefakta

Hovedstad: Yangon (Rangoon), Pyimana (Ny regeringsby)

Areal: 678.500 Km2

Tidszone: GMT + 6,5 timer

Indbyggertal: ca. 53 mio.

Befolkningstæthed: 70,9 pr. km2

Gns. levealder: 54,7 år

Befolkningsgrupper: Burmesere 68%, shan 9%, karen 7%, rohingya 4%, kinesere 3%, mon 2% og andre 7%

Officielt sprog: Burmesisk

Andre sprog: Lokale sprog (bla. Shan, Kachin, Karen) og engelsk.

Analfabeter: 17,3%

Religion: Budhisme 89%, Kristendom 4%, Islam (Sunni) 4%, andre 3%.

Valuta: 1 Kyat = 100 pyas

Økonomi: Landbrug 64%, serviceerhverv 27% og industri 9%

Burma er i besiddelse af mange og rige naturressourcer, frodige jorde, et betydeligt fiskerierhverv – dertil kommer forekomster af ædelsten, naturgas, olie og teaktræ. 25 % af industrien er statsejet, men en liberalisering har de senere år betydet en stor vækst i mellemstore virksomheder. Nøgleindustrien som energi, sværindustri og udenrigshandlen er fortsat styret af regimet/militæret. Udenrigshandelen med Kina er stigende og vigtig af betydning.

Priser & booking

Inkl. Fly.

Deltagerprisen inkluderer: 

 • Burmesiske lokalguider
 • De fleste måltider (markeret med M=morgen, F=frokost, A= aften)
 • Alle overnatninger (i delt dobbeltværelse, dog ikke under trekking delen)
 • Al form for lokaltransport
 • Rejsegaranti

Hvad der ikke er inkluderet:

 • Drikkevarer (øl, vin, sodavand osv.)
 • Evt. forsikringer
Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2314