English site
Tour de Kirgisistan

Turkode: KIC

Vælg selv tidspunkt  -     Åben for booking
Pris pr. person: 
fra kr. 23.300,-

Antal dage: 22 dage/21 nætter

Sværhedsgrad: 3 - moderat
For dem der cykler regelmæssigt

Se rejsebreve fra Kirgisistan

Udenrigsministeriet rejsevejledning

Intro

Hvem drømmer ikke om at rejse til Langtbortistan?

På denne tur er vi omgivet af de flotteste bjerge (Tien Shan), små landsbyer og nysgerrige nomader, der gerne inviterer os indenfor i deres yurter til the og kymyz (gæret hoppemælk).

Oppe i Tien Shan har vi stepperne og bjergene for os selv. Dog har en gammel nomadekultur overlevet sovjetstatens planer og idealer, så undervejs på vores cykling møder vi nomaderne som gerne vil hilse på os og invitere os indenfor i deres yurt (traditionelle filttelt).

Vi overnatter og bor blandt nomaderne i deres yurter, og følger med i det daglige liv på de grønne og saftige enge (Jailoo’en).

Kirgisistan er udenfor masseturismens hovedstrøg

Kirgisistan og de central asiatiske lande forekommer afsides og i manges øjne som lukkede. Sovjettiden har naturligvis sat sit præg over landet og i byerne forekommer der stadig store statuer af Lenin og andre monumenter fra tiden før uafhængigheden.

Det er nu ca. 15 år siden og Kirgisistan har for længst åbnet sine grænser for turisterne. Turisterne er dog udeblevet indtil videre – hvilket kan være svært at forstå, hvis man har været i Kirgisistan og oplevet den fantastiske natur – bjergene, og ikke mindst dens dejlige imødekommende befolkning.

Cykling fra yurt til yurt om Issyk Kul søen

Vi cykler rundt om Issyk Kul søen og kommer tæt på nomaderne, når vi vandrer i Tien Shan bjergene. På vores tur overnatter vi dels i ”yurtcamps”, dels lokalt hos kirgisiske familier i landsbyerne.

I yurtcampene sover vi fire i hvert filttelt, som er udstyret med madrasser og filttæpper. Maden bliver serveret af værtsfamilierne i en fælles yurt.

Vi har ledsagervogn med til at fragte bagagen, således at vi kun skal cykle med vores egen dagsturs cykeltaske/rygsæk. Turen bliver ledet af dansk turleder fra TIMBUKTU i samarbejde med vores kirgisiske team af guide, tolk og kok.

Program

Dag 1: Afrejse

Afrejse fra København til Bishkek.

Dag 2: Bishkek

Vi pakker cyklerne ud – og tager på sightseeing i Bishkek. Vi går på det store Osh marked, eller nyder en af de mange restauranter i byens mange parker eller begge dele. 

Overnatning: Hotel
Måltider: M/-/-

Dag 3: Boom – Balakshy (56 km)

Vi kører til Boom om morgenen – hvorfra vores cykeltur starter. Vi kører af en større vej gennem Chui dalen til Balakshy hvor vi overnatter lokalt hos en familie.

Overnatning: Lokalt
Måltider: M/F/A

Dag 4: Balakshy – Bosteri (75 km)

Vi cykler langs den nordlige bred mod den mindre by Bosteri. Dagens etape byder på en asfalteret rute med stop i flere landsbyer undervejs. Vi ankommer til Bosteri sidst på eftermiddagen.

Overnatning: Guesthouse
Måltider: M/F/A

Dag 5: Fridag i Bosteri

Vi tager en fridag i landsbyen Bosteri og hviler vores ben og kroppe. Måske der er nogen der har lyst til en svømmetur i Issyk Kol eller lægge vejen forbi nogle nærliggende hulemalerier/ ristninger.

Overnatning: Guesthouse
Måltider: M/F/A

Dag 6: Bosteri – Tup (97 km)

I dag er distancen lang – men let. Vi cykler langs med søen og vejen går let op og ned det meste af dagen.

Overnatning: Lokalt landsbyhus
Måltider: M/F/A

Dag 7: Tup – Karakol (75 km)

Karakol er den største af byerne i lssyk Kul regionen. Karakol byder bl.a. på Dungan moskeen samt en stor gammel russisk ortodoks trækirke.

Overnatning: Guesthouse
Måltider: M/F/A

Dag 8: Karakol – Djeti-Ogus (43 km)

Vi følger en vild flod gennem en small kløft til vores yurt-camp I 2200 m.o.h.
Ca. halvdelen af dagens etape er på ”UNSURFACED”-vej.

Overnatning: Yurt
Måltider: M/F/A

Dag 9-10: Djeti-Ogus Yurt Camp

Vi tager et par overligger dage I Djeti Ogus. Her kan vi gå ture i skoven. Besøge de røde klippeformationer ” De Syv Okser” og ” Det knuste hjerte”. Du kan også cykle til en landsby i nærheden besøge et spa – og få en omgang velfortjent massage.

Overnatning: Yurt
Måltider: M/F/A

Dag 11: Djeti-Ogus – Kichi Jargylchak (75 km)

Vi starter dagen med at cykle ca 20 kilometer ad en kuperet skovsti. Vi kommer atter på asfalt og cykler langs Issyk Kul’s sydlige bred. I Kichi Jargylchack overnatter vi lokalt hos en familie.

Overnatning: Lokalt
Måltider: M/F/A

Dag 12: Kichi Jargylchak – Temir Kanat

Vi cykler via Bokonbaevo til vores yurt camp for foden af bjergene i Temir Kanat.
Efter Bokonbaevo ophører asfalten og vi cykler af grusvejen de sidste 20 km. Temir Kanat ligger højere oppe så de sidste 100 højdemeter er stejle – og vi må trække.

Vi når frem til eftermiddags te i Temir Kanat – og bliver forkælet af vores værtsfamilie.

Overnatning: Yurt
Måltider: M/F/A

Dag 13-15: Temir Kanat Yurt Camp (vandring)

Her på de grønne bakker for foden af bjergene bor vi en af de smukkest beliggende yurt-camps. Fra den solopvarmede vandtank er der måske gjort klart til et tiltrængt bad. Elektriciteten kommer fra en 1kw motor, der bliver drevet af vandkraft fra en nærliggende å.

Med højt humør og friske ben, pakker vi det mest nødvendige for at tage på en lille ekspedition. Vi går op i bjergene, hvor vi møder mange familier, som bor oppe på Jailo’en (sæteren) hele sommeren.

Her oppe i bjergene (ca. 3.000 m.oh.) slår vi lejr nær en familie, så vi rigtigt kan følge med i hvordan livet leves oppe i bjergene. Her ser vi bl.a. hestene blive malket og senere hvordan man laver den berømte Kymyz (gæret hoppemælk) – og vi får helt sikkert lov til at smage. For dem der har lyst til at vandre mere kan vi gå længere op til en af de smukke gletsjere.

Overnatning: Yurt
Måltider: M/F/A

Dag 16: Temir-Kanat – Ak Sai (48 km)

Vi cykler nedad mod søbredden og landsbyen Ak Sai. Hovedparten af dagen vil være på grusvej – og de sidste kilometer vil være gennem en canyon hvor vejen udgøres af en udtørret flod. I Ak-Sai, bor en jæger som vil vise os hvordan kirgiserne har benyttet ørne til jagt.

Overnatning: Yurt
Måltider: M/F/A

Dag 17: Ak Sai (Fridag, prøv en tur på kamelryg)

I dag er der mulighed for en prøve en tur på kamelryg, vandre en tur ned og bade i en nærliggende saltsø eller bade i den 22◦ varme Issyk Kul sø, mens man nyder udsigten til de hvide bjergtinder i det fjerne.

Overnatning: Yurt
Måltider: M/F/A

Dag 18: Ak Sai - Tura Suu (45 km)

Vi cykler atter fra søen (ca.1600 m.o.h) op gennem den tørre canyon og landskab, og cykler atter op i højden (ca. 2200 m.o.h) mod landsbyen og yurt campen Tura Suu. Tura Suu ligger i en lille lukket dal – og vi har her mulighed for at skifte stålhesten ud med en tur på rigtig hesteryg.

Overnatning: Yurt
Måltider: M/F/A

Dag 19: Tura Suu (fridag, prøv en tur på hesteryg)

I dag kan du vælge at tage med ud på en lille vandretur i området eller blive i yurt campen – og forbedre dine evne på hesteryg, nyde lejrlivet eller gå en tur ned i landsbyen og evt. besøge skolen og det lille hospital.

Overnatning: Yurt
Måltider: M/F/A

Dag 20: Kotshor (70 km)

Vi cykler mod vest og til landsbyen Kotshor. De første 25 km vil vi cykle på grus inden belægningen atter bliver asfalt. I løbet af dagen vil vi komme igennem en del mindre landsbyer.

Overnatning: Lokalt
Måltider: M/F/A

Dag 21: Kotshor – Boom - Bishkek

Vi cykler langs et vandreservoir tilbage til vores startpunkt. Her bliver vi samlet op og kørt til Bishkek. I Bishkek er det tid til en varmt bad – og afskedsmiddag om aften på en god restaurant sammen med vores nye kirgisiske venner.

Overnatning: Hotel
Måltider: M/F/A

Dag 22: Bishkek – København

En forhåbentlig oplevelsesrig tur er ved at være slut, og med mange minder på nethinden sidder vi snart i flyveren. Efter vi har pakket vores cykler og bagage sammen, og gjort de sidste indkøb tager vi mod lufthavnen.

Galleri

 • FritidForanYurten
 • CyklernePakkesUd
 • Her Starter Turen øæ
 • GaestehusetIBoom
 • PaaVejenIgen
 • Turens første punktering
 • EndeligFikIngerMarieSinHest
 • HvemHarSetMinBLaaLastbil
 • JegErSaaGladForMinCykel
 • StemningFraEnPPLads
 • WelcomeToMyYurt
 • MereAfSamme
 • KlarTilEnDagstur
 • LaekkertKoretoj
 • MorgengymnastikISolen
 • VandreturIJetiOguz
 • TurlederenSnigerSigFrem
 • ThomasOgAllisPaaToppen

Mere info

Sværhedsgrad 3 - moderat

For dem der cykler regelmæssigt. Vi cykler i gennemsnit 60 km om dagen på denne tur – og der vil være nogle stigninger undervejs – hvor det er mere end tilladt at trække over. Alle skal nemlig kunne være med. Se også galleriet for at få et indtryk af sværhedsgraden og terræn.

Antal deltagere

Gruppens størrelse kommer til at være mellem 8 og 14 deltagere.
Og turen gennemføres ved minimum 8 deltagere.

Rejseleder

Turen ledes af en dansk turleder fra TIMBUKTU. Under hele turen har vi vores ledsagervogn og rullende køkken i nærheden samt vores tolk og en chauffør, der begge fungerer som lokalguider.

Cykel

Cykelleje er inkluderet i turens pris. De lokale turoperatører har købt cykler ind specielt til os, da cyklen som transportmiddel er da også at betragte som noget usædvanligt. Cyklerne er efter nordisk standard ikke højkvalitet, men de fungerer og vi kan komme frem uden at bruge alt for mange kræfter.

Ønsker du at medbringe din egen cykel kan det fint lade sig gøre. Det koster dog ca. 600 i transport tur/retur. Da de kirgisiske veje ofte er i dårlig stand (efter vores standard) skal din cykel være stærk og solid. Det kan fx. være en god trekking bike, citybike eller mountain bike.

Hos DSB eller hos din cykelhandler kan du købe specielle cykel kasser/pap – omslag. Forgaflen skal løsnes og pedalarmene helst tages af.

Overnatning

Vi kan naturligvis ikke tilbyde vestlig standard hvad angår f.eks. overnatning, men vi kan i stedet garantere stor kirgisisk gæstfrihed. Kirgiserne elsker gæster og det er vores erfaring at en overnatning lokalt i landsbyerne er blandt nogle af rejsens mange højdepunkter.

I yurtcampene sover vi fire i hver yurt, som er udstyret med madrasser og hjemmelavede tæpper. Lejrene bliver drevet som såkaldte eco-lodges med solopvarmet vand, men der er ofte kun varmt vand til de 4 første. Vi fordeler  hvem der kommer først de forskellige dage. Og ellers er det badning i lunken vand eller søen.

Toiletforhold er fine efter forholdene, men naturligvis primitive, da der ikke er træk og slip. Toiletterne findes som tørklosetter i en toiletbygning/skur. Om dagen udgøres toiletforholdene af moder natur.

Klima

Kirgisistan har et behageligt fastlandsklima, som er fortrinsvis tørt i den periode hvor vi rejser. Der kan dog forekomme regn hele året – og vejret i bjergene skifter hurtigt.

Dagtemperaturer på mellem 15 – og 30 grader, alt afhængig af, hvilken højde vi befinder os i. Nattemperaturer ned til 5 grader.

Visa

Visa købes ved ankomst til Manas International Airport i Bishkek.
Ca. kr. 450,- som betales i kontante USD eller EURO.

Valuta

Kontante USD eller EURO. Rejsecheck er meget svære at veksle i Kirgisistan og betalingskort tager de slet ikke imod.

Vaccinationer

Kontakt egen læge eller Serum instituttet ca. 30 dage før afrejse. Det er vores erfaring, at du som minimum skal have en vaccination mod Hepatitis A.

Priser & booking

Tour de Kirgisistan

Turkode: KIC
Antal dage: 22 dage
Priser per person i dobbeltværelse
Vælg selv tidspunkt -  Åben for booking  kr.  23.300,-  Book denne rejse
Tillæg for enkeltværelse: Ikke muligt

Prisen inkluderer:

 • Fly København – Istanbul – Bishkek retur, alle strækninger på økonomiklasse.
 • 2 overnatninger i Bishkek (i delt dobbeltværelse)
 • Alle øvrige overnatninger som beskrevet i program
 • Alle måltider – undtagen frokost og aftensmad i Bishkek (se program)
 • Cykelleje
 • Alle lokaltransporter
 • Lokal guide
 • Lokal tolk (til engelsk)
 • Dansk turleder
 • Cykelturleder
 • Alle entreer til sightseeing, nationalparker, kamelridning, hesteridning iht. program
 • Alle skatter og afgifter

Prisen inkluderer ikke:

 • Øvrige måltider og drikkevarer (frokost og aften i Bishkek)
 • Afbestillingsforsikring
 • Personlige lommepenge – herunder drikkepenge
 • Hvis du vil medbringe egen cykel koster transport ca. 600 kr.
Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2314